14-jarig meisje uit Woerden komt om na aanrijding met bus

14-jarig meisje uit Woerden komt om na aanrijding met bus

Een 14-jarig meisje uit Woerden is vanmiddag in Gouda om het leven gekomen nadat zij onder een streekbus terecht kwam.

De 14-jarige fietste rond 13.00 uur over de Thorbeckelaan toen zij door nog onbekende oorzaak onder een voorbij rijdende streekbus terecht kwam. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer nog gereanimeerd. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Het meisje is een scholiere van het Driestar College.

Meerdere personen, zowel in de bus als op straat, zijn getuige geweest van het dodelijk ongeval. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De buschauffeur is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Driestar College

Scholieren die het ongeluk zagen “zijn op school opgevangen en door hun ouders opgehaald”, vertelt bestuurder Wim de Kloe van het Driestar College aan Omroep West.

“We zijn intens verdrietig over dit verdrietige ongeluk” aldus De Kloe. De school staat morgen uitgebreid stil bij het overlijden van het meisje. “Er wordt in de lessen aandacht aan besteed en er zal een speciale ruimte komen waar de kinderen met hun verdriet terechtkunnen.”

De burgemeester van Gouda laat op Twitter weten geschrokken te zijn van het dodelijke ongeluk.

Was u getuige van de aanrijding of mocht u naar aanleiding van dit bericht ondersteuning nodig hebben., dan kunt u gratis bellen met slachtofferhulp 0900-0101 of als nodig met de zelfmoord preventielijn 0900-0113.