18.500 handtekeningen voor ziekenhuis in Woerden

18.500 handtekeningen voor ziekenhuis in Woerden

De actiegroep ‘Zorg Dichtbij  de Mens’ heeft 18.500 handtekeningen overhandigd aan wethouder Yolan Koster van Woerden. Ze pleiten voor een waardig ziekenhuis in de gemeente.

Het gaat de actiegroep in het bijzonder om een spoedeisende hulppost, die rechtstreeks gekoppeld is aan een volwaardige huisartsenpost. Sinds het Hofpoort Ziekenhuis is uitgekleed zijn Woerdenaren aangewezen op het ziekenhuis in Leidsche Rijn.

De actievoerders, die worden gesteund door het Nationaal Zorgfonds, de SP en vakbond FNV, hebben al aangekondigd met acties te komen als ze hun zin niet krijgen.

“We gaan door totdat we bereikt hebben dat Woerden weer een streekziekenhuis heeft. Het besluit van het Antonius om de locatie in Woerden te veranderen in een polikliniek is een verkeerde keuze. De bestuurder van het Antonius, dhr. Biesma heeft in de media reeds bevestigd dat het streekziekenhuis bestaansrecht heeft. Mogelijk zou ook de NZA nu niet kiezen voor het weghalen van het streekziekenhuis in Woerden. Woerden heeft een volwaardig ziekenhuis nodig”, aldus Initiatiefneemster Nelleke Stuurop.

De actiegroep Zorg Dichtbij de Mens roept inwoners van Woerden en omgeving op om zich aan te melden om mee te doen met de acties. Dit kan via de mail: zorgdichtbijdemens@gmail.com