Fieke Koppers springt tijdens de Senet Diving Cup 2016

Afgelopen week heeft de Woerdense Fieke Koppers meegedaan aan de Senet Diving Cup 2016. En daar wist ze een hele speciale medaille in de wacht te slepen.

Donderdag 4 februari had Fieke Koppers haar wedstrijd op de 3 meter plank. Van de 24 deelnemers eindigde ze op een 17 plaats. Uiteindelijk een hele goede prestatie daar ze bij haar tweede sprong een andere sprong maakte dan opgegeven. Hierdoor kreeg ze een 0 voor deze sprong. Ook de sprong die er op volgde was Fieke nog een beetje uit haar ritme. Maar bij de laatste paar sprongen wist Fieke zich mooi te herpakken en wist zo nog springers achter zich te laten.

Vrijdag 5 februari was een goede dag voor Fieke Koppers. Ondanks dat ze niet haar beste wedstrijd sprong, wist Fieke een hele mooie derde plaats te behalen. Met een persoonlijk record. In haar categorie deden er bij deze 1 meter wedstrijd 24 springsters mee uit verschillende landen van over de hele wereld. Voor Fieke was dit een heel speciale medaille en plek om te zijn, haar allereerste medaille op een internationale wedstrijd en dan ook gelijk op de grootste van Europa.

Na de wedstrijd volgde een persconferentie in het Engels, een hele opgave voor Fieke die nog op de basisschool zit.

Zondag 7 februari 2016 Fieke haar Torenwedstrijd. Nog niet helemaal  fit en nog steeds geheel onder de indruk van haar medaille, kon Fieke lastig in haar wedstrijd komen. Daarbij kwam ook  de spanning dat ze voor het eerst al haar sprongen van de 7.5 ging maken. Helaas lukte het Fieke niet om haar handstand goed op te zetten en viel ze uiteindelijk terug. Jammer. Gelukkig kon ze haar laatste sprong heel goed herpakken, waardoor ze uiteindelijk op een 13de plaats eindigde

Al met al een zijn het vijf dagen geweest met grote leerpunten en super goede momenten en waar ze heel trots op kan zijn. Ze is 1 van de weinige Nederlandse springsters die een medaille heeft gewonnen, waarbij ze grote springers achter zich heeft weten te laten