27 procent van de Woerdenaren is orgaandonor

27 procent van de Woerdenaren is orgaandonor

27 procent van de Woerdenaren van 12 jaar of ouder heeft zich aangemeld als orgaandonor. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Uit het onderzoek blijkt dat het aantal registraties de afgelopen jaren in Nederland is gestegen tot 42 procent van de bevolking. Dit is 2 procent meer dan in 2014. In de zomer van 2020 wordt de nieuwe donorwet ingevoerd. Dit houdt in dat iedereen vanaf 18 jaar in het donor register wordt opgenomen met de vermelding ‘geen bezwaar’.

38 procent maakt keuze

In Woerden heeft 27 procent van de inwoners boven de 12 jaar zich aangemeld als orgaandonor. 11 procent heeft aangegeven zijn of haar organen niet te willen afstaan. In totaal heeft 38 procent van de inwoners een keuze gemaakt. Heb je dit nog niet gedaan en wil je dat graag dan kan dat via het donorregister. Vanaf 2020 ben je door de nieuwe donorwet automatisch orgaandonor als je 18 jaar of ouder bent.

In Oudewater heeft ook 38 procent van de inwoners een keuze gemaakt. 28 procent geeft toestemming voor orgaandonatie en 10 procent geeft hiervoor geen toestemming. In Montfoort heeft 37 procent van de inwoners een keuze gemaakt.  26 procent heeft aangegeven donor te willen zijn en 11 procent niet.

Op de website van het CBS kun je meer feitjes en details vinden over deze cijfers.