Niels & het Geldmysterie gelanceerd in Woerden

Niels & het Geldmysterie gelanceerd in Woerden

Woensdagochtend werd op KBS de Regenboog het kinderboek Niels & het Geldmysterie gelanceerd. Dit gebeurde door de Ghino, ambassadeur van Kinderzwerfboek en bekend van Zapp Checkpoint.

Niels valt in het boek van de ene in de andere verbazing: hij moet bijna vijfduizend jaar sparen om een huis te kopen, als hij de bank geld geeft krijgt hij extra geld terug en mensen die met pensioen zijn hebben altijd vakantie. Niels wil alles weten en gaat op onderzoek uit.

Niels & het Geldmysterie is een speels en educatief kinderboek voor kinderen vanaf 9 jaar en heeft als doel om kinderen al op jonge leeftijd de taal van geld bij te brengen, zodat zij als volwassenen weerbaar zijn op dit vlak. Het kinderboek wordt gesteund door de Week van het geld en door een groot aantal financiële dienstverleners. Met het boek leren kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier van alles over sparen, rente, de bank, hypotheken en natuurlijk ook over pensioen.

“Kinderen zouden veel meer moeten weten van het ontstaan van geld, de werking van rente en de manier waarop je financiën kunt regelen. Elk initiatief dat daaraan bijdraagt, juich ik van harte toe. Fijn dat dit boek er is.”, aldus Radar presentatrice Antoinette Hertsenberg.

Het boek is gratis als e-book te downloaden, zodat het boek zoveel mogelijk kinderen kan bereiken. Downloaden kun je hier.

Foto`s Alex de Kuijper