Aanhoudingen na politie-inval in Oudewater

De politie is in actie gekomen in Oudewater. Agenten zijn een woning ingegaan op de Heemraadsingel waar een hennepplantage met 39 planten werd aangetroffen. Daarbij werden ook vijf boodschappentassen vol met gedroogde wiet gevonden. Op de locatie is een auto in beslag genomen en zijn twee mannen van 49 en 39 jaar aangehouden.

De politie is woensdagochtend begonnen met de actie. Tot laat in de middag waren ze druk met sporenonderzoek en de inbeslagname en vernietiging van de wiet. Volgens getuigen was het een komen en gaan van agenten, waarbij de politie ook een auto opende waarin tassen en jerrycans lagen. Volgens buurtbewoners gaat het om een pand waarvan enkele ramen zijn afgeplakt en dat door de eigenaar wordt verhuurd aan buitenlanders. De illegale hennepkwekerij zou zich op de zolder van het pand bevinden.

Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater was aanwezig tijdens de inval. Afhankelijk van de uitkomsten van het politieonderzoek worden er extra sancties opgelegd aan de bewoners en wordt de woning mogelijk gesloten.  De gemeente Oudewater is actief met de strijd tegen drugs en drugsgebruik. Uit onderzoek door de GGD blijkt dat er sprake is van vele honderden gebruikers in de stad. Daarom start de gemeente binnenkort met een campagne waarin mensen anoniem tips kunnen geven over drugsdealers in de stad.