Aantal misdrijven in Woerden daalt

Aantal misdrijven in Woerden daalt

In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal geregistreerde misdrijven in Woerden gedaald met 13 procent ten opzichte van 2017. De gemeente scoort daarmee gunstiger dan de gemiddelde regionale ontwikkeling van -8 procent. Opvallende stijger in Woerden is het aantal geweldsdelicten en een opvallende daler is het aantal woninginbraken.

Het aantal woninginbraken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 59 procent gedaald ten opzichte van 2017. Begin vorig jaar werden er 114 inbraken gepleegd, begin dit jaar maar 47. Het aantal geweldsdelicten is juist toegenomen met 31 procent. Er werden in totaal 76 geweldsdelicten gemeld dit jaar, begin vorig jaar waren dat er nog 58.

In Woerden zijn dus minder misdrijven geweest de afgelopen maanden dan een jaar eerder. Zo is ook het aantal meldingen van huiselijk geweld, autokraken, vernielingen, zakkenrollen en winkeldiefstallen afgenomen. Opvallend is het aantal fietsendiefstallen; dit is afgenomen met 35 procent en het aantal meldingen van jongerenoverlast is ook afgenomen met 28 procent.