Ambtenaar voor rechter om smaad

Ambtenaar voor rechter om smaad

Donderdag moet een 40-jarige oud-ambtenaar van de gemeente Woerden voor de rechter verschijnen. Op de internetsite Dichtbij.nl werden teksten van pastebin.com getoond waarin voormalig wethouder Duindam werd beticht van fraude. Duindam kreeg hierop veel kritiek, ook uit zijn eigen fractie.

Duindam bleek in de nasleep inconsequent over een belang in een ICT-bedrijf en wekte daarmee de schijn van belangenverstrengeling.  Maar van fraude was geen sprake. In een verklaring die hij aan de rechter heeft afgelegd stelt hij dat hij fouten heeft gemaakt, maar wel integer is.

Tegen de 40-jarige oud-ambtenaar van de gemeente Woerden is een schadevergoeding geëist. Duindam wil daarmee een signaal afgeven. 

“Van fraude is geen sprake, maar bij iedere sollicitatie moet ik me verantwoorden voor hetgeen is gebeurd. Dit blijft voor de rest van mijn leven aan me kleven.”

Duindam is tegenwoordig werkzaam als wethouder in de gemeente Oudewater. De desbetreffende ambtenaar is werkzaam als zzp-er en niet meer voor de gemeente Woerden.
De gemeente Woerden is geen partij in deze zaak.