ANBO-vacaturesite moet oudere werknemer in de spotlight zetten

ANBO-vacaturesite moet oudere werknemer in de spotlight zetten

Ouderenbond ANBO in Woerden heeft vanochtend samen met ambassadeur John de Wolf een vacaturesite voor oudere werknemers gelanceerd.  En dat doen ze natuurlijk niet voor niks. Want bedrijven zouden steeds meer behoefte hebben aan 45-plussers.

“Dit is niet een gewone vacaturesite. Hier kun je je ook gewoon aanmelden als werkzoekende, parttimer, fulltimer of als vrijwilliger. En daarbij is het zo dat er niet alleen in een database een match wordt gemaakt. Er zitten ook mensen achter die kijken naar maatwerk. Want soms is het zo dat je buiten de functies waarin je altijd hebt gewerkt, moet gaan denken”, aldus directeur Liane den Haan van de ANBO.

Jobswitch

Volgens haar is het belangrijk dat mensen ook buiten hun comfortzone treden. Want soms is er in een branche genoeg aanbod en is er geen behoefte. En daar ligt ook een belangrijke rol weggelegd voor de vacaturesite.

“Zo hebben we laatst een postbezorger geholpen en die is aan het werk gegaan als verzorgende. Hij had er zelf niet aan gedacht, maar hij is er nu wel heel blij mee”, aldus den Haan.

De ouderenbond trekt bij het beheren van de site op met een uitzendbureau. Het gaat om Ervaren Jaren; dat bedrijf richt zich op oudere werkzoekenden.

Bron: RTV Utrecht   Foto’s: ANBO