Arjan van der Wart nieuwe directeur onderwijs Minkema

Arjan van der Wart nieuwe directeur onderwijs Minkema

Met ingang van 1 februari 2019 heeft het Minkema College een nieuwe directeur onderwijs. Van der Wart wordt verantwoordelijk voor de gehele inhoud van het onderwijsaanbod.

Sinds twee jaar werkt het Minkema College aan een nieuw organisatiemodel. Daarbij is ook het besluit genomen om een scheiding aan te brengen tussen onderwijs en bedrijfsvoering. Met de komst van Arjan van der Wart wordt invulling gegeven aan de directiefunctie onderwijs en daarnaast is er een directeur bedrijfsvoering. De directeur onderwijs kan zich puur richten op de ontwikkeling van de opleidingen om de leerlingen zo goed mogelijk te bedienen.

“We willen onze leerlingen een goede uitgangspositie geven op vervolgopleidingen en de arbeidsmarkt. Aangezien het Minkema College een brede school is van vmbo tot gymnasium zien wij veel mogelijkheden om onze leerlingen optimaal te laten profiteren van de pluspunten van al onze opleidingen. Denk daarbij aan het faciliteren van op- en doorstroom, maatwerk en talentontwikkeling”, aldus bestuurder Henk Heethuis.

Arjan van der Wart is op dit moment werkzaam als vestigingsdirecteur van Melanchthon Schiebroek; een school voor voortgezet onderwijs in Rotterdam Noord. Melanchthon Schiebroek is een van de 9 vestigingen van de scholengroep Melanchthon.

Foto:  Petra Muilenberg