Bijzondere verhalen van opmerkelijke mensen in Mensenbieb Woerden

Bezoekers van de bibliotheek in Woerden konden vandaag behalve boeken ook ‘mensen lenen’. Twaalf personen met een bijzonder verhaal deelden hun levensgeschiedenis met anderen in de zogenaamde ‘Mensenbieb’.

De organisatoren wilden een kans creëren om met opmerkelijke mensen in gesprek te gaan. Zo kon men praten met onder andere een transgender, een vluchteling en een blinde.

Dakloze

Gebruikers van de ‘Mensenbieb’ kregen ongeveer 20 minuten de tijd om één op één in gesprek te gaan. Eén van de mensen die zijn verhaal deed, is Frank Vaatstra. Hij merkt dat veel mensen vooroordelen hebben.

Zelf vertelt hij over zijn tijd als dakloze en over zijn drankprobleem. “Mijn doel is mensen er bewust van maken dat het eigenlijk iedereen kan overkomen”, vertelde Frank. Hij verloor in korte tijd zijn beide ouders en zijn broer.

Ogen openen

Volgens Frank werden de ogen van de luisteraars dankzij zijn verhaal geopend. “Ze schrokken zelfs een beetje”, vertelt de ex-dakloze.

“Ze vroegen zich af wat zij zouden hebben gedaan in mijn positie.” Inmiddels gaat het goed met Frank en ook dat vindt hij belangrijk om te delen. “Sinds maart heb ik weer gewoon de sleutel van mijn eigen huis.”

De Mensenbieb is een initiatief van  bibliotheek Het Groene Hart en Progressief Woerden.

Bron: RTV Utrecht