Bloemen, briefjes en knuffels voor verdronken Lars

Inwoners van Oudewater leven intens mee met de nabestaanden van de 3-jarige Lars die afgelopen zaterdag verdronk. Ook Basisschool Klavertje 4 staat stil bij de dood van de jongen. Het broertje van het slachtoffer zit op die school.

Er liggen bloemen, kaarsjes, briefjes en knuffels rondom de sloot waar het jongetje omkwam. “Oudewater is enorm aangeslagen door dit tragische ongeval”, laat burgemeester Pieter Verhoeve weten. “Dit is onbevattelijk.”

Woensdag worden er nog eens tweehonderd kaarsen rond het water geplaatst. Komende zaterdag is de uitvaart.

Op het stadskantoor is een condoleance-register ingericht. Daar kunnen mensen hun steun betuigen aan de nabestaanden. Verhoeve: “De ouders hebben vanochtend de herinneringsplek zelf ingericht en iedereen die dat wil kan hier een boodschap opschrijven.”

Lars fietste zaterdag het water in op de Ambachtsdreef. Een traumahelikopter werd opgeroepen en de politie zette het gebied af zodat hulpdiensten hun werk konden doen. Het jongetje werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde het niet.

Burgemeester Verhoeve zegt dat Oudewater mee rouwt en in gedachten en gebeden bij de nabestaanden van Lars is. Gisteren bezocht hij de ouders. Inmiddels is er ook een condoleance-register.

Branden de kaarsjes voor Lars

Bron en foto’s: RTV Utrecht/Peter Knieriem