Bouw slotstuk Defensie Eiland feestelijk van start

Bouw slotstuk Defensie Eiland feestelijk van start

Wethouder Tymon de Weger, algemeen directeur Phillip Smits van projectontwikkelaar Blauwhoed en directeur Daan van der Vorm van bouwbedrijf VORM openden maandagmiddag feestelijk de start bouw van het slotstuk van Defensie Eiland in Woerden. Het is de laatste bouwfase in de transformatie van het voormalige militair terrein naar een rustige, karakteristieke woonwijk. Er komen in totaal 72 woningen te staan, bestaande uit eengezinswoningen, appartementen, penthouses, boothuizen, herenhuizen, kadewoningen en ensuite-woningen.

“Het is mooi om te zien hoe het voormalige militair terrein transformeert naar een rustige woonwijk met karakteristieke gebouwen. We zijn trots dat we nu kunnen starten met de laatste zeven blokken woningen, die ieder een eigen identiteit hebben. Zecc Architecten en Groosman zijn erin geslaagd om een uniek en eigentijds ontwerp te maken dat tegelijkertijd perfect past bij het industriële karakter van het eiland”, aldus Marcel Groeneweg.

Een deel van de historie van het eiland is behouden gebleven door het duurzaam te ontwikkelen en bestaande gebouwen te renoveren en hergebruiken. Zo wordt het oude wasserij gebouw gerenoveerd en omgebouwd tot horeca, cultuur en woongelegenheid.