Buitenspeldoelpunt velt matig VEP

Moerkapelle-VEP was zelfs voor de vierde klasse een zeer matige wedstrijd. Aan beide kanten rammelde de defensieve organisatie. Moerkapelle maakte daar beter gebruik van dan de bezoekers. Ook al omdat de fysiek sterkere thuisclub (te) gemakkelijk de persoonlijke duels wist te winnen.

VEP nam na 23 minuten de leiding uit een van de sporadische goede aanvallen. Uit een prima voorzet van Max Willebrands kopte Tim van der Vlugt knap raak: 0-1. Kort voor de pauze stond de verdediging van VEP weer eens verkeerd. Harmen Verweij ging ongehinderd af op het Woerdense
doel en liet de goed keepende Siebe Coffeng kansloos: 1-1.

In de tweede helft was Moerkapelle de minst slechte ploeg. Na 72 minuten negeerde arbiter Heemskerk het vlagsignaal voor buitenspel van zijn VEP-assistent Michael Smits, die volkomen gelijk had. Michael Koolhaas kreeg
vrije doorgang en profiteerde van de arbitrale dwaling: 2-1.