Burgemeester sluit drugspand in Oudewater

Burgemeester sluit drugspand in Oudewater

De woning aan de Heemraadsingel waar de politie onlangs een hennepkwekerij aantrof, gaat drie maanden dicht. Dat heeft burgemeester Pieter Verhoeve besloten.

Begin oktober ontmantelde de politie een wietkwekerij in het pand na een inval. Op de zolder van het pand stonden 39 hennepplanten. Er werden twee mannen van 39 en 49 jaar aangehouden en de politie nam een grote hoeveelheid gedroogde wiet in beslag. In juli deed de politie ook al een inval in een pand aan de Oude Singel.

De gemeente Oudewater kampt al lange tijd met drugsproblematiek. Samen met de politie probeert de gemeente de overlast terug te dringen en de handel te bestrijden. Daarbij doen zij meer en meer een beroep op de inwoners. Onder andere door het promoten van Meld Misdaad Anoniem. Een ander voorbeeld is de sms-actie van de politie. Die stuurde nog niet zo lang geleden een bericht naar de telefoonnummers die voorkwamen in de mobieltjes van twee opgepakte drugsdealers.

Op grond van het zogenoemde Damocles-beleid kan de burgemeester panden (tijdelijk) sluiten als er drugspraktijken plaatsvinden.

“Hennepteelt is minder onschuldig dan het lijkt. Het is een misdrijf en dus strafbaar. Bovendien is een hennepkwekerij gevaarlijk voor de omgeving, want er kan bijvoorbeeld brand ontstaan. Daarom roepen wij inwoners op om voor hun eigen veiligheid melding te doen van criminele praktijken”, aldus burgemeester Pieter Verhoeve.

Omwonenden van het gesloten pand aan de Heemraadsingel zijn per brief geïnformeerd.