Burgemeester tevreden over verloop Koeiemart

De Woerdense Koeiemart is dit jaar goed verlopen. Tot nog toe kwamen er geen klachten binnen en was er geen kritiek. Het was een groot feest met de jaarlijkse koeienkeuring, kramenmarkt en de kermis. Burgemeester Victor Molkenboer kijkt dan ook tevreden terug op de goed verlopen dag.

“De mensen waren heel erg enthousiast en we hebben heel veel goede berichten gehoord. We kunnen echt terug kijken op een hele goede Koeiemart.”

Extra maatregelen

Vorig jaar was er veel kritiek op de organisatie van het evenement. Marktkramen stonden te dicht op elkaar, vluchtwegen waren geblokkeerd voor de hulpdiensten en doordat bakwagens te dicht bij de kerk stonden was de brandveiligheid niet op orde. Ook was het op sommige plekken te druk. Dat moest anders. Daarom werden er dit jaar extra maatregelen genomen. En dat zorgde voor verbetering.

“We hebben cameratoezicht ingevoerd. Ook waren er veel meer toezichthouders en er was veel beveiliging. Dat stond allemaal met elkaar in contact. We konden daardoor de bezoekersstroom goed controleren en dat wijzigen als het nodig was. Ook kleine opstootjes konden we snel de kop indrukken. Ik ben erg tevreden hierover.”

In aanloop naar volgend jaar wordt gekeken of er nog extra stappen gemaakt kunnen worden. Ook wordt er gekeken wat er extra gedaan kan worden met het cultureel Immaterieel erfgoed.