Carillon en DJ op het Kerkplein

Op zaterdag 29 oktober vanaf 20.00 uur zal het Kerkplein het toneel zijn van een heel bijzonder evenement, namelijk een concert met carillon en DJ. Aan dit spektakel zullen beiaardier Carl van Eyndhoven en DJ Martin Damen hun enthousiaste medewerking verlenen. Eind maart van dit jaar won het “Carillon en DJ-project” The Game, waarbij scholieren van het Kalsbeek College een raadsvergadering nabootsten en hun project de meeste stemmen kreeg. Het winnende team kreeg een cheque overhandigd van € 2.000,00 om het project te realiseren. The Game krijgt nu dit vervolg.

Carl van Eyndhoven & Martin Damen

Carl van Eyndhoven heeft al eerder in Woerden gespeeld, tijdens het Carillonfestijn op 13 september 2014. Zijn levendige spel verraste menigeen, toen hij hoog in de toren ging improviseren tijdens een optreden met de Tiny Little Bigband.  Martin Damen is een bekende naam in het Woerdense muziekcircuit en ver daarbuiten. Samen creëren ze een perfecte combinatie van traditie en dance om zowel jong en oud een swingende, sfeervolle en spectaculaire avond op het Kerkplein te bezorgen.

Uniek evenement

Dit is een uniek evenement, wat in Nederland nog niet vaak is gedaan. Het Carillon Woerden loopt hiermee voorop in de innovatie. Diverse muziekstijlen worden bij elkaar gebracht in een gratis voorstelling. Het Carillon Woerden geeft met dit project ook concreet vorm aan de educatie van scholieren door de realisatie van het raadsvergadering project en betrekt hen bij de organisatie van het project.