Carnaval staat weer voor de deur

Carnaval staat weer voor de deur

Om het carnavalsweekend in te leiden gingen veel kinderen in de gemeente Woerden vandaag verkleed naar school. Op scholen werden er allerlei verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd. In Kamerik liepen de kinderen een feestelijke route.

Dit weekend gaan duizenden mensen in allerlei verschillende kostuums de straat op om er met elkaar weer een heus feestje van te maken.

Kwakbollenpoel

Harmelen wordt zaterdag omgetoverd tot De Kwakbollenpoel. Om 13.30 uur gaat de feestelijke optocht van start. Ook zal de burgemeester de sleutel van De Kwakbollenpoel overdragen aan Prins Dagobert XLIII. Na de optocht is er een feest in Leutbunker. Daar wordt ook de uitslag van de optocht bekend gemaakt.

Uivergein

Ook in Oudewater wordt uitbundig carnaval gevierd. Zaterdag wordt het stadje omgetovert tot Uitvergein. Om 13.30 uur gaat de feestelijke optocht met praalwagens van start. In de avond is er feest in ‘De Klepper’. Vanaf 21.00 uur treden hier onder meer ‘Vieze Jack’, ‘Roosy’ en DJ Jelle op.

Knopengein

Zondag wordt Montfoort omgetoverd tot Knopengein. Om 13.00 uur start daar de optocht met zoals elk jaar ruim 70 praalwagens. Veel praalwagens uit Harmelen en Oudewater doen ook mee aan deze optocht. Na de optocht gaat het feest door in St. Joseph.

In de dagen daarna staan er nog veel meer activiteiten op het programma. Zo is er een kindercarnaval in Harmelen, een carnavalsmis in Oudewater en een Blauw Maandagbal in Montfoort.

Foto’s: Alex de Kuijper