College Oudewater onderzoekt mogelijkheden voor rotonde bij Jumbo

College Oudewater onderzoekt mogelijkheden voor rotonde bij Jumbo

Het Oudewaterse college van B&W onderzoekt de mogelijkheden om een rotonde te plaatsen bij de kruising Lijnbaan/Vierbergenweg. Dat zegt wethouder Kok in antwoord op vragen van de ChristenUnie-SGP. De ChristenUnie-SGP stelde vragen over de veiligheid van voetgangers die vanuit Oudewater naar de Jumbo gaan.

“Vanaf de  zendmast, bij de kruising van de Lijnbaan en de Vierbergenweg ontbreekt een voetpad. Voetgangers en fietsers maken hierdoor samen gebruik van het voetpad. Dat is geen ideale situatie. De ChristenUnie-SGP zou graag zien dat hier een apart voetpad wordt aangelegd,” zegt Vincent Bos, raadslid namen de ChristenUnie-SGP.

De komende periode onderzoekt het college de mogelijkheden om op dit punt een rotonde te realiseren. Bij de uitwerking daarvan onderzoekt het college meteen de mogelijkheden voor een voetpad op deze locatie. In afwachting daarvan worden nu nog geen maatregelen getroffen met betrekking tot een voetpad richting de Jumbo.

“De ChristenUnie-SGP waardeert de inspanningen van de wethouder om hier een rotonde te realiseren. Het kruispunt wordt veelvuldig gebruikt, ook door jonge fietsers op weg naar middelbare scholen. De ChristenUnie-SGP houdt de vinger aan de pols en hoopt zo snel mogelijk te horen of en binnen welke termijn een rotonde gerealiseerd kan worden,”zegt Bos.