Crisis bij Inwonersbelangen, splitsing in de partij

Crisis bij Inwonersbelangen, splitsing in de partij

Lia Arentshorst stapt per direct uit de politieke partij Inwonersbelangen, ze gaat verder als eenmansfractie en zoekt aansluiting bij de partij Lijst van der Does. Op basis van het aantal stemmen heeft Arentshorst recht op een zetel in de gemeenteraad. Door het handelen van de partij stapt ze per direct op.

Inwonersbelangen kreeg al een klap te verduren na een daling van 4 naar 2 zetels. Met het vertrek van Arentshorst heeft de partij nog maar 1 zetel in de gemeenteraad. Lijst van der Does heeft 4 zetels, met de steun van Arentshorst eigenlijk 5.

“Met pijn in het hart heb ik moeten besluiten uit de partij Inwonersbelangen te stappen. Gisteravond en vanochtend ben ik door voorzitter van Helden en lijsttrekker van Assem onder druk gezet om afstand te doen van mijn zetel, omdat ze niet met mij willen samenwerken.  Als ik niet zou stoppen, zouden ze de partij opblazen. Dit getuigt voor mij niet van gedegen bestuur. Ik heb besloten de mensen die op mij stemden te blijven vertegenwoordigen en aansluiting te zoeken bij Lijst van der Does”, aldus Lia Arentshorst.

Op de foto Lia Arentshorst, gesteund door haar man Johan Arentshorst.