Curling gekte slaat toe in Woerden

Curling gekte slaat toe in Woerden

Fluitketel curling. Woerden is er vol van. Vrijdag opent de IJsbaan op het Woerdense Kerkplein en naast schaatsplezier voor meer dan 2.000 kinderen doen er dit jaar 64 teams mee aan een heuse fluitketel curling competitie. En dat is een record.

Het winnende team van de afgelopen twee jaar,  Team Flauwe Curl is klaar voor de strijd en trainde de afgelopen weken op eigen unieke wijze. En dat leverde bijzondere training foto’s op.

“Trainen is noodzakelijk. Met twee keer zoveel tegenstanders moeten wij wel goed beslagen ten ijs komen. Anders kunnen wij fluiten naar de winst. Helaas viel de besloten training deels in het water, omdat het nog niet had gevroren.”, aldus een van de woordvoerders van het team.

Het team van vrienden won twee jaar op rij.  Dat komt door een gedegen voorbereiding.

“Gelukkig gaan wij niet over een dag ijs en is de tactiek besproken, zijn de trainingsstages  afgerond en het videomateriaal van de tegenstanders is bekeken. Natuurlijk begeven wij ons op glad ijs door van te voren al hoog van de toren te blazen maar curlen is geen spelletje voor ons, maar een manier van leven. #nocurlnoglory.” aldus de ongeslagen kampioenen, waar dan ook werkelijk geen zinnig woord uit kwam om tot een serieus gedegen artikel te komen. Maar hey de foto’s waren te tof om achter te houden.

De ijsbaan is vanaf komende vrijdag open en het curling schema zie je op ijsbaanwoerden.nl