Hans Haring voorgedragen als nieuwe wethouder Woerden

Hans Haring voorgedragen als nieuwe wethouder Woerden

D66 Woerden heeft vandaag Hans Haring voorgesteld als nieuwe wethouder in het college van B&W in de gemeente Woerden. Dat valt te lezen op de website van D66.

Hans Haring is 55 jaar, is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Hij was tussen 2010 en 2014 wethouder in Zoetermeer en was daarvoor ook al raadslid. Op dit moment werkt Haring nog bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als financieel adviseur.

Fractievoorzitter Heerd Jan Hoogeveen:

“In de gesprekken met Hans hebben wij hem leren kennen als een energiek en empathisch mens, met een stevige financiële achtergrond. Met zijn ervaring zal hij zich snel kunnen inwerken. Wij zien dan ook uit naar de samenwerking.”

Als wethouder had Hans Haring de portefeuille Verkeer, Duurzaamheid, Cultuur en Grondbedrijf. De portefeuille Financiën, Jeugd, Economische Zaken, Onderwijs en Cultuur

“Ik heb er ontzettend veel zin in om van de rand van het Groene Hart naar de hoofdstad van het Groene Hart te gaan, en wil ook snel kennismaken met de inwoners, de
ondernemers en de instellingen. Ik zal zelf in Woerden op stap gaan, maar nodig mij vooral ook uit!”, aldus Haring

De gemeenteraad moet instemmen met de voordracht van Hans Haring. Als de gemeenteraad daarmee instemt wordt hij geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering van 18 februari a.s.

Haring komt in de plaats van Bob Duindam. Duindam kwam vorig jaar onder vuur te liggen omdat hij betrokken was bij de oprichting van twee softwarebedrijven waar de gemeente zaken mee doet. Het leidde tot een vertrouwensbreuk, waarna de wethouder de eer aan zichzelf hield.