Dansende koeien in Kamerik

Het is weer mooi weer en dat betekent dat op veel boerderijen de koeien weer naar buiten gaan. Woensdagmiddag waren de koeien op boerderij de Beekhoeve aan de beurt. Na een lange tijd op stal gestaan te hebben mochten de dames vanmiddag eindelijk weer de wei in.

“De koeien staan al sinds oktober binnen en worden nu toch wel een beetje sacherijnig. Nu met het mooie weer hebben ze wel echt zin om naar buiten te gaan. En vandaag is dat gelukkig eindelijk zo ver”, aldus boerin Monique van der Laan.

Toen de staldeur open ging stormden de koeien de stal uit en renden ze naar de wei. De dames waren zo blij dat ze eindelijk weer buiten stonden dat ze van blijdschap gekke sprongen maakten.  En dat zorgde voor een vrolijk gezicht.

“Het is prachtig als je ze zo naar buiten ziet rennen. Onderweg namen ze nog even een hapje vers gras. En dan hier in het weiland de achterbenen de lucht in. Echt een geweldig plaatje.”

Het springen en dansen was van korte duur na ongeveer een kwartiertje werden de dames weer rustig en konden ze gaan genieten van het buiten zijn. Maar vandaag is dat nog maar van korte duur want vannacht staan de dames weer op stal.

“Vanmiddag om 17.00 uur gaan ze weer naar binnen om gemolken te worden. Daarna brengen ze de nacht door in de stal. Dit doen we ook de komende dagen. Tot het weer beter is en het gras droger. Dan kunnen ze elke dag en nacht naar buiten. Hopelijk kan dit tot december.”

Foto’s: Alex de Kuijper