De Zouaven binnen 10 minuten met 3-0 verslagen

Na de verrassende en verdiende zege op titelkandidaat Alphense Boys stond zondag het zespuntenduel tegen De Zouaven op het programma.

Woerden begon het duel met dezelfde basisopstelling en begon het duel prima. Na zo’n 20 minuten kantelde de wedstrijd en waren de gasten uit Grootebroek duidelijk de bovenliggende partij. Diverse keren vergat het echter te scoren. De ruststand was 0-0.

Na de rust had Woerden het lastig en leek een foutieve terugspeelbal Woerden de das om te doen. Maar zelfs dit kadootje was niet aan de Zouaven besteed. Na de dubbele wissel met topscoorder Danny ter Hoeve en Wesley van Zoolingen voor Stanley Taylor en Mitchell van Vliet (na 52 minuten) veranderde het spelbeeld. Er onstonden ruimtes en Woerden werd voorin beweeglijker en kreeg mogelijkheden. Het was van Zoolingen welke na 72 minuten de 1-0 op een presenteerblaadje kreeg. Een voorzet vanalf de linkerkant werd door een verdediger ongelukkig verwerkt waardoor van Zoolingen ineens een niet te missen kans kreeg: 1-0.

Kort daarna was het Jordy Stins die de 2-0 maakte. Als een zaalvoetballer frommelde hij zich door de defensie van de gasten en scoorde heel beheerst. Het feest werd compleet toen Danny ter Hoeve na 82 minuten vanaf de linkerkant de buitenspelval ontweek en Stanley Mailoa een niet te missen kans gunde.

Hiermee was de wedstrijd beslist en kon Woerden de wedstrijd, overigens zonder een enkele gele kaart, het duel uitspelen.

De zege was een feit en de balans opmakend was de belangrijkste conclusie dat er ineens een gaatje van 6 punten met de rechtstreekse degradatieplaatsen is ontstaan. VSV verloor en de opmerkelijke opmars van De Foresters werd gestuit door koploper Purmersteijn. Al ging dit niet vanzelf. De hekkensluiter had 4x op rij gewonnen en kwam nu ook weer op voorsprong. De Foresters moest nu echter toch capituleren. Van de staartploegen waren SO Soest en Woerden de grote winnaars. De andere 4 ploegen verloren allemaal.

Bovenin is het ook spannend. Alphense Boys herstelde zich van de 0-2 nederlaag tegen Woerden en won nu met 0-4 bij Zeeburgia. Koploper blijft Purmersteijn met 3 punten voorsprong op Alphense Boys. Koploper in de 2e periode is Hoogland.

Komend weekend is Woerden vrij. De week er na gaat het op bezoek bij Quick 1890 AFC in Amersfoort. In de strijd tegen degradatie en nacompetitie is ook dit weer een zespuntenduel.