Doorgaande route Defensie-eiland tijdelijk afgesloten

Doorgaande route Defensie-eiland tijdelijk afgesloten

Om veiligheidsredenen gaat de doorgaande fiets- en wandelroute over het Defensie-eiland tijdelijk dicht. Het gaat om een periode van zes weken: van maandag 18 februari tot en met vrijdag 29 maart. Ook de Mandelabrug is in deze periode afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting heeft te maken met extra bedrijvigheid op het eiland de komende weken, wat meer risico’s met zich meebrengt. Er geldt een omleiding via de Oostdam. Verkeersregelaars zullen het verkeer in de ochtend- en avondspits op de drukke kruispunten in goede banen leiden. De huizen van de bewoners blijven bereikbaar.

Komende weken is er veel extra activiteit te verwachten op het middelste deel van het Defensie-eiland. Zo krijgt de fiets- en wandelroute over het eiland haar definitieve inrichting. Daarbij gaat het
niet alleen om het bestraten van de openbare ruimte tussen het parkeerterrein van het Kasteel en de nieuwbouw, maar ook om het aanbrengen van openbare verlichting en het verplaatsen van ondergrondse afvalcontainers. Het gebied krijgt dus een geheel nieuwe inrichting. Begin maart worden ook de eerste woningen opgeleverd, wat zorgt voor extra drukte door afbouw en verhuizing.

Daarnaast gaan in februari/maart de openbare parkeergarage en beide horecagelegenheden open en komt het bouwverkeer voor Zuid op gang. Een drukke fiets- en wandelroute hier dwars doorheen levert volgens het college grote risico’s op. Afsluiting is nodig om de veiligheid van zowel de fietsers als de bouwers te garanderen

“We hebben lang over de afsluiting gesproken, want het is een veelgebruikt fietspad dat we veel liever openhouden. Uiteindelijk hebben we, ook door de ervaringen uit de afgelopen periode, toch besloten tot afsluiting. Want de veiligheid mag nooit in het geding zijn. Door verkeersregelaars in te zetten tijdens de spits hopen we het verkeer zo veilig mogelijk om te leiden, we gaan dit goed monitoren. Het goede nieuws is dat de hinder bijna voorbij is: eind maart ligt er een prachtige nieuwe fietsroute waar we met z’n allen veel plezier aan gaan beleven”, aldus wethouder Arjan Noorthoek.

Foto: Impressie fiets en wandelroute Defensie Eiland