Dorpshuis keert terug in Linschoten

Dorpshuis keert terug in Linschoten

Goed nieuws voor de inwoners van Linschoten. Stichting Linschotens Belang (LiBel) heeft per direct, op basis van anti-kraak, de beschikking over dorpshuis De Vaart. Dat maakte de gemeenteraad van Montfoort maandagavond bekend.

Geen plannen

De beslissing kwam tot stand na een voorstel van PAK/D’66. Zij wilden dat Linschotens Belang aan de slag kon in de De Vaart. Het verzoek werd uiteindelijk gehonoreerd.

In 2010 leek De Vaart te verdwijnen. Het college van destijds wilde het dorpshuis slopen voor woningbouw. LiBel heeft zich er altijd tegen verzet. Ze hebben in het verleden al meerdere plannen ontwikkeld voor het herstel van De Vaart.

“LiBel wil van De Vaart weer een bruisend dorpshart maken, met activiteiten voor jong en oud. Dit besluit voelt goed, omdat we hier met een groep mensen jarenlang aan hebben gewerkt. Want een dorp hoort een dorpshuis te hebben. De Vaart is ook nog eens multifunctioneel. Zo zijn er meerdere ruimtes voor bijvoorbeeld hobby en sport”, aldus Frans van Petegem namens de stichting.

Opknappen

LiBel wil zaterdag 10 maart starten met het opknappen van De Vaart. Van Petegem weet dat er nog wel het enige moet gebeuren.

“Er moeten lampen worden opgehangen, er moet geschilderd worden en vloeren moeten worden geschuurd. Dat is niet zo gek, want er is de laatste jaren niks gedaan met de ruimtes. We willen De Vaart voor de volgende winterperiode klaar hebben.”

Foto: Stichting Libel