Duur verlies voor Sportlust ’46

In de strijd om de koppositie heeft Sportlust ’46 een tegenvallende 2-1 nederlaag moeten slikken in en tegen Heerjansdam. De roodwitten zakken daarmee naar de derde plaats op de ranglijst van de eerste klasse C, met nu vier punten achterstand op koploper Sliedrecht.
De ploeg van Patrick Loenen had voor rust het betere van het spel, maar kwam wel in de 13e minuut op achterstand. Na de vroege achterstand waren er grote kansen voor Sportlust ’46. Zo faalde o.a. Patrick Lopes Martins da Veiga oog in oog met de keeper. In de 30e minuut was het uiteindelijk toch weer Mark van de Weijden die de stand gelijk trok.
Sportlust ’46 kwam na de verdiende gelijkmaker beter in zijn spel. Heerjansdam probeerde vooral met lange ballen van achteruit het middenveld over te slaan en druk te zetten op de verdediging van de roodwitten. Voor rust raakte Nick Verhagen met een goed schot nog de paal en gingen beide ploegen uiteindelijk met een 1-1 de rust in.
Na rust was het spelbeeld identiek aan de laatste 15 minuten van de eerste helft. Het was echter toch de thuisploeg die weer op voorsprong kwam door attent te reageren op de weifelende verdediging van Sportlust ’46.  In de resterend tijd raakte Mike Verhagen nog de paal. De sluitpost van Heerjansdam zorgde, met een aantal fabelachtige reddingen, er uiteindelijk voor dat 2-1 ook de eindstand werd.
Door dit verlies staat er volgende week wederom een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Aankomende tegenstander Nieuw Lekkerland is langszij gekomen en bezet nu de tweede plaats. Sportlust ’46 staat nu op de derde plaats met een punt achterstand op Nieuw Lekkerland en vier punten op koploper Sliedrecht.