Duurzaam gerenoveerd gemeentehuis presteert energie label A +++

Duurzaam gerenoveerd gemeentehuis presteert energie label A +++

Dinsdag is het gerenoveerde gemeentehuis Woerden opgeleverd. Na uitgebreide testen heeft dit het energielabel A+++ toegekend gekregen. Een uitstekende prestatie voor een renovatieproject. Deze week wordt er verhuisd. De openingsfeesten staan gepland voor 12 en  15 juni.

Energielabel A+++

De gemeente Woerden heeft een flinke duurzaamheidsambitie. De renovatie van het eigen gebouw bood een kans om te laten zien wat binnen een afgekaderd budget mogelijk is. Nu het gebouw is opgeleverd, is ook het officiële energielabel toegekend. Er staat een gasloos gebouw van 8000m2, dat met uitstekende isolatie, zonnepanelen en warmte-koude-opslag een energielabel A+++ heeft. Het energielabel wordt toegekend op basis van uitgebreid testen. Zo wordt gemeten hoe luchtdicht de gevels zijn en hoe goed de zonnepanelen presteren. Het label zegt daarmee iets over de kwaliteit van het gebouw. De opdracht was om een score van minimaal A+ te bereiken. Dit label, A+++ is bijna het hoogst haalbare voor een gerenoveerd gebouw. Daarbij zijn de jaarlijkse kosten gelijk gebleven. Het beheer, onderhoud en de afschrijving kosten de gemeente jaarlijks evenveel als bij het oude gebouw het geval was.

In gebruikname en openingsfeesten

Deze week verhuist de gemeentelijke organisatie. Om ervoor te zorgen dat alles goed op zijn plek staat en ook de medewerkers weten waar ze alles kunnen vinden, zijn de publieksdiensten woensdag en donderdag 17 en 18 april gesloten. Vrijdagochtend 19 april is de balie weer als gebruikelijk (tot 12.30 uur) open.

Het nieuwe gemeentehuis is iets waar medewerkers, bestuur en gemeenteraad van Woerden ruim twee jaar naar uit hebben gekeken. Ook inwoners hebben nu een gemeentehuis om trots op te zijn! Reden genoeg voor een feest. De officiële opening voor genodigden staat gepland op woensdagmiddag 12 juni. De Commissaris van de Koning van Utrecht is eregast. Op zaterdag 15 juni barst het feest los voor alle inwoners, die het pand van binnen willen zien. Uiteraard wordt het volledige programma later bekend gemaakt.

Foto: Gemeente Woerden