Eddy van Wessel naar Fotografencafé

Eddy van Wessel naar Fotografencafé

Op 15 mei is Eddy van Wessel, de fotograaf die in diverse conflict- en rampgebieden werkt te gast bij het Woerdense Fotografencafé in Kasteel Woerden. Van Wessel won in 2012 en 2015 de Zilveren camera en was twee maal fotojournalist van het jaar.

De foto’s van Eddy van Wessel worden gepubliceerd in internationale tijdschriften zoals Stern, Paris Match, LeMonde2 en The Washington Post Magazine. De organisatie van het Fotografencafé is blij met de komst van Eddy.

“Wij zijn blij dat hij naar Woerden komt. Een aantal jaar geleden was hij bij een expositie in Kasteel Woerden daar heb ik kennis met hem gemaakt. Ik heb hem toen gevraagd of hij een keer naar het Fotografencafé wilde komen. En nu gaat dat gebeuren”, aldus Aart van Sliedrecht.

Eddy van Wessel is niet vaak in Nederland te vinden maar door een blessure is hij nu in Nederland en in de gelegenheid om naar Woerden te komen.

“Het wordt een unieke en bijzondere avond. Eddy zal vertellen over zijn werk en wat daarbij komt kijken. Hij heeft veel meegemaakt en is een goede fotograaf, dat maakt hem een bijzondere man.”

Foto: Fotografencafé