Eenvoudige zege Sportlust ’46 op Geinoord Nieuwegein

Zaterdagmiddag werd duidelijk dat vreugde en verdriet erg dicht bij elkaar kunnen liggen. Vanuit Woerdens perspectief voelde men vreugde. Een 2-0 overwinning en daarmee werd weer een scalp op weg naar het kampioenschap weggestreept.
De nazit was nog maar net begonnen toen het bestuur van Geinoord Nieuwegein tot een besluit kwam. Charles Loots werd gesommeerd zich te melden en kreeg te horen dat hij zijn spullen kon inleveren. Over en sluiten. De hekkesluiter zette zijn trainer simpelweg bij het grofvuil na de nederlaag tegen koploper Sportlust ’46. Waar Loots zijn Waterloo in de Woerdense eersteklasser vond, zette Sportlust ’46 een volgende stap richting het kampioenschap. ,,Nog vijf keer winnen”, liet hoofdtrainer Patrick Loenen weten.
Ondanks het feit dat Sportlust ’46 een 2-0 overwinning wist te boeken, was het spel niet goed te noemen. Waar Loenen het belang van goed spel in de afgelopen maanden inzag, was dat zaterdag even niet meer belangrijk. ,,Goed spel is leuk, maar ook niet meer zo relevant hè. Het belangrijkste is dat we de wedstrijden nu winnen. Als dat vijf keer op deze manier gaat, dan teken ik daar voor”, vond de oefenmeester.
Binnen zeven minuten wist Mark van der Weijden al de score te openen. Even daarvoor belandde een goed genomen vrije trap van Robin Demeijer al op de paal. Het begin was dus aardig te noemen. ,,De eerste helft was matig”, typeerde Loenen die helft. Tegelijkertijd herstelde zijn ploeg zich in de tweede en mistte het de nodige kansen. Wederom Demeijer liet de bal na een vrije trap op de paal uiteenspatten. Ook zijn teamgenoten konden het net niet vinden, totdat de laatste minuten van het duel aanbraken. Wederom Mark van der Weijden zette zijn naam op het scorebord.
,,Het klopt dat we het onszelf weer wat moeilijker maakten door niet eerder te scoren en de wedstrijd te beslissen. Wel hadden we de controle en zijn we uiteindelijk niet in de problemen geweest en hebben we nog zo’n zes tot zeven honderd procent kansen gecreëerd. Toch was het voetbal niet veel beter hoor”, aldus Loenen. ,,Tegen WNC was het dan niet apathisch en kunnen we het wel, maar nu waren er toch weer een aantal die lopen te lanterfanten.”
Met nog een paar wedstrijden te gaan komt het kampioenschap dichterbij, maar de opdracht blijft om alles wedstrijd voor wedstrijd te bekijken. De ploeg is er immers nog lang niet.
Verslag en video: Sportlust