Favoriete kunstwerken van opvallende Woerdenaren in Stadsmuseum Woerden

Favoriete kunstwerken van opvallende Woerdenaren in Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden organiseert in het begin van het nieuwe jaar een tentoonstelling over lievelingskunstwerken van bekende én minder bekende Woerdenaren. Markante persoonlijkheden uit de sport, horeca, media en entertainment, bedrijfsleven, politiek en cultuur vertellen het persoonlijke verhaal bij hun objecten.

De tentoonstelling ‘Lieveling, opvallende Woerdenaren over hun favoriete kunstwerk’ is te zien van 19 januari t/m 5 mei 2019.

Acteur Bram van der Vlugt, YouTuber Noah Zeeuw, cabaretière Kiki Schippers, burgemeester Victor Molkenboer, slager Gineke van Kesteren en nog vele anderen kozen voor deze tentoonstelling een favoriet kunstwerk. Daarnaast droegen zij ieder een buurtgenoot voor die in hun ogen belangrijk is voor de Woerdense samenleving. Iemand die bijvoorbeeld actief is in het verenigingsleven en het wel eens verdient om in de spotlights te staan. Ook zij selecteerden een favoriet object wat veel verschillende en verrassende verhalen opleverden. Bijvoorbeeld een roadtrip door Marokko, straatfotografie in Londen, herinneringen aan een overleden echtgenote of een ver geboorteland.

In de tentoonstelling bekijken de bezoekers de kunstwerken terwijl ze de bijbehorende filmpjes afspelen op een tablet. Door de indrukwekkende verhalen krijgen de kunstwerken extra betekenis. Daarnaast geven ze een intiem inkijkje in het leven van deze Woerdenaren. De genomineerde buurtgenoten worden ook nog voorgesteld; waarom zijn juist zij gevraagd om mee te doen en wat maakt hen zo bijzonder? De werken worden geëxposeerd samen met prachtige portretfoto’s die  fotografe Daniëlle Verweij heeft gemaakt.

Het resultaat is een diverse en kleurrijke verzameling objecten. De stukken hangen bij mensen thuis boven de bank of zijn al tijden in de familie. Zo is er een molenboek uit de achttiende eeuw, een schilderij van Herman Brood, een prachtig beeldje van Jan Kriege en een knap staaltje straatfotografie.

Kortom; een kleurrijke expositie waarin de openhartige verhalen van Woerdense lievelingen centraal staan.