Fieke Koppers plaatst zich voor NK schoonspringen

De Harmelense Fieke Koppers heeft zich afgelopen weekend weten te plaatsen voor het NK schoonspringen. Was het andere jaren zo dat je 4 kwalificatiewedstrijden had, waarvan de beste 3 meetelde had, dit jaar was er maar 1 moment om dit te doen. Het was dus alles of niks.

Fieke heeft er voor dit jaar voor gekozen om zich volledig te richten op de 1 meter, met daarbij de toren en synchroon. En op alle drie de onderdelen mag Fieke zich bij de beste 6 van Nederland in deze leeftijdsklasse rekenen. Fieke die dit jaar voor het eerst meedoet bij de meisjes A, waar je in tegenstelling tot de andere leeftijdscategorieën drie jaar blijft ipv van 2 jaar.

Op de toren heeft Fieke zich als tweede kunnen plaatsen, hiervoor moest Fieke 8 sprongen maken met verschillende richtingen en moeilijkheid. Op de 1 meter plaatste Fieke zich als 6de. Hier zitten alle 6 de dames heel erg dicht op elkaar, wat het straks in juni super spannend gaat maken bij het NK. Samen met haar synchroon partner Maaike plaatste Fieke zich als tweede voor de NK op de 3 meter. Maaike die vorig jaar stopte met schoonspringen, is begin mei weer gestart met trainen en de dames besloten om te kijken of ze zich samen weer konden plaatsen en dat is gelukt.

Om nog een keer extra te trainen op de 1 meter zal Fieke op hemelvaart nog meedoen aan een wedstrijd in België, hierna gaat de focus nog verder op het NK dat gehouden wordt in het weekend
van 8 & 9 juni in Amersfoort.

Foto: Sylvia Bos