Fietsen voor Woerdense kinderen die geen nieuwe kunnen betalen

Fietsen voor Woerdense kinderen die geen nieuwe kunnen betalen

In Woerden is donderdagmiddag een fietswerkplaats geopend waar fietsen worden opgeknapt voor kinderen die geen nieuwe fiets kunnen betalen. In een pand aan de Utrechtsestraatweg worden fietsen opgeknapt en weggegeven. Dit wordt gedaan in kader van het ANWB kinderfietsenplan.

Ook in Woerden en omgeving wonen kinderen die onder de armoedegrens leven. Voor gezinnen die bijna niet kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets vaak niet mogelijk. De ANWB wil deze kinderen aan een fiets helpen en ontwikkelde daarom het Kinderfietsenplan waarmee fietsen gedoneerd worden aan die kinderen. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om fietsen in Woerden in te leveren. Waar ze worden opgeknapt om vervolgens weggegeven te worden.

In de Woerdense fietsenwerkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klussen worden de kinderfietsen opgeknapt door vrijwilligers. Als de fietsen naar behoren werken worden ze weggegeven. Maar dat weggeven gebeurt niet zomaar. Professionals van een maatschappelijke organisatie moeten een kind bij het Nationaal Fonds Kinderhulp aanmelden. Dan wordt gekeken welke kinderen een fiets van het Kinderfietsenplan kunnen gebruiken.

Wil je een kinderfiets doneren dan kun je die langs brengen op afspraak bij Stichting De Terugwinning in Woerden.

Foto: Alex de Kuijper