Food Good Festival: gezellige dag voor een goed doel

Food Good Festival: gezellige dag voor een goed doel

Markeer zaterdag 7 oktober maar in je agenda. Je zult op het Food Good Festival in en rond restaurant de HALL ogen, oren en smaakpapillen tekort komen.

Van alles te doen

Foodtrucks, proeverijen, BBQ, drankjes, creatieve workshops, muziek, sportactiviteiten en een kleine lokale markt met handgemaakte spulletjes. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is er veel te zien en te doen. Het Food Good Festival draait om feel good en good food. Voor letterlijk iedereen trouwens: met het festival wordt namelijk zoveel mogelijk geld ingezameld voor gezinnen uit Woerden en omgeving, die onder de armoedegrens leven.

LINDA. Foundation

Het Food Good festival is een samenwerking tussen de HALL en de Lionsclub Woerden Castellum Laurum. Elk jaar kiest de Lionsclub een specifiek doel of thema waar de opbrengsten van de activiteiten naar toe gaan. Dit jaar is dat de LINDA. Foundation. Deze stichting verstrekt elk jaar onder het motto ‘armoede is niet eerlijk’ in november cadeaukaarten aan een aantal gezinnen die onder de armoedegrens leven en dus veelal aangewezen zijn op tweedehandsjes. Met de cadeaukaarten kunnen de gezinnen een feestelijke maaltijd te bereiden, nieuwe kleding of nieuw speelgoed aan te schaffen. Met name kinderen kunnen er niets aan doen dat het gezin zich in die situatie bevindt, vindt de Linda Foundation. De Lionsclub en de Hall onderschrijven dit en slaan met dit Food Good Festival de handen ineen om voor een aantal gezinnen in Woerden een set cadeaukaarten te realiseren.

Handen uit de mouwen

Birgit Knoef van de Lionsclub verheugt zich op het festival.

“De Lionsclub organiseert al vele jaren evenementen en activiteiten, gericht op goede doelen. Wij beogen hiermee mensen die het nodig hebben een steuntje in de rug te geven. Voor ons is dit een mooie manier om invulling te geven aan het internationale motto van de Lions: ‘We serve’, ‘Wij dienen’.”

De ruim dertig leden van Lionsclub Woerden Castellum Laurum steken op 7 oktober dan ook flink de handen uit de mouwen. En niet alleen de Lions, zo vertelt Birgit:

“Ook Frans en Patricia van Hall van de HALL doen belangeloos mee en investeren veel tijd en energie om het festival tot een succes te maken. We hopen op een hoge opbrengst voor de LINDA. Foundation, zodat meerdere gezinnen in Woerden een cadeaucheque in ontvangst kunnen nemen. Maar wij zijn pas echt tevreden als daarnaast alle bezoekers van het festival een mooie, sportieve, creatieve en vooral gezellige dag hebben.”

Voor meer informatie kun je terecht op: www.dehall/foodgoodfestival 

Foto: PR