Food Good Festival voor het goede doel

Food Good Festival voor het goede doel

Foodtrucks, proeverijen, BBQ, drankjes, creative workshops en muziek allemaal ingrediënten die zorgde voor een geslaagd Food Good Festival voor het goede doel.

Het Food Good festival is een samenwerking tussen de HALL en de Lionsclub Woerden Castellum Laurum. Elk jaar kiest de Lionsclub een specifiek doel of thema waar de opbrengsten van de activiteiten naar toe gaan. Dit jaar was dat de LINDA. Foundation. Deze stichting verstrekt elk jaar onder het motto ‘armoede is niet eerlijk’ in november cadeaukaarten aan een aantal gezinnen die onder de armoedegrens leven en dus veelal aangewezen zijn op tweedehandsjes. Met de cadeaukaarten kunnen de gezinnen een feestelijke maaltijd  bereiden, nieuwe kleding of nieuw speelgoed aanschaffen. Met name kinderen kunnen er niets aan doen dat het gezin zich in die situatie bevindt, vindt de Linda Foundation. De Lionsclub en de Hall onderschrijven dit en sloegen met dit Food Good Festival de handen ineen om voor een aantal gezinnen in Woerden een set cadeaukaarten te realiseren.

Birgit Knoef van de Lionsclub verheugde zich al ruim van tevoren op het festival.
“De Lionsclub organiseert al vele jaren evenementen en activiteiten, gericht op goede doelen. Wij beogen hiermee mensen die het nodig hebben een steuntje in de rug te geven. Voor ons is dit een mooie manier om invulling te geven aan het internationale motto van de Lions: ‘We serve’, ‘Wij dienen’.”
Ruim dertig leden van de Lionsclub Woerden Castellum Laurum staken de handen ook flink uit de mouwen om het festival te laten slagen.

Foto´s Alex de Kuijper