Geflatteerde, maar verdiende nederlaag VEP

Bij koploper Gouda is VEP tegen de eerste nederlaag aangelopen. Gouda won met 4-1. Het verschil tussen beide ploegen was minder groot dan de cijfers doen vermoeden.

Voor de rust was VEP de betere ploeg. Er werd echter slordig omgesprongen met de kansen. Direct na de thee bleek dat die Gouda meer goed had gedaan dan VEP. De thuisclub kwam furieus uit de startblokken en opende in de vijftigste minuut de score via Issam el Bouazzati: 1-0.

Acht minuten later scoorde Max Willebrands beheerst tegen, na de enige vloeiende VEP-aanval na de rus: 1-1. Een snel counterend Gouda bleef agressiever. De zwart-witten speelden te laconiek en veel duels gingen verloren. Met als gevolg onnodig balverlies. Na een half uur paste de Goudse arbiter Jordi Bizit de voordeelregel toe na een VEP-overtreding. Volgens hem belandde de bal via een Woerdens been bij Tom van Hoogstraten die vrije doorgang kreeg van de onzekere VEP-defensie (zonder de geblesseerde Luuk Janmaat): 2-1.

Een paar minuten later mocht Hoessein Ouahabi in buitenspelpositie doorgaan: 3-1. Vervolgens viel VEP vertwijfeld, maar zonder overtuiging, aan. Gouda bleef gevaarlijker. Tom van Hoogstraten bepaalde de eindstand op 4-1.