Gemeente Woerden vlagt bewust niet tegen Nashville Verklaring

Gemeente Woerden vlagt bewust niet tegen Nashville Verklaring

Een miskleun van de gemeente Woerden. Op meerdere gemeentehuizen in Nederland wapperde vandaag de regenboogvlag. In Woerden besloot het voltallige college (CDA, Lijst van der Does, ChristenUnie/SGP en D66) dit vandaag niet te doen.

Politieke Partijen zijn verontwaardigd.

Marieke van Noort (Progressief Woerden): “ik heb persoonlijk wethouder Becht gevraagd de regenboogvlag te hijsen om de mensen uit de LHBT+ gemeenschap actief te ondersteunen na deze discriminerende verklaring. De wethouder gaf aan enkel de nieuwjaarsspeech van de burgemeester te gebruiken om aandacht te vragen voor de doelstelling “iedereen doet mee’. Echt een gemiste kans.”

 

Veel gemeenten waaronder Nieuwegein, Houten, Utrecht en de provincie Utrecht hesen vandaag de vlag om afstand te nemen van de Nashville Verklaring.

Ook diverse kerken in Woerden, waaronder de gereformeerde opstandingskerk aan de Wilhelminaweg (foto boven artikel) hesen de regenboogvlag. Het COC heeft diverse vragen gehad om meer regenboogvlaggen te leveren.

In de verklaringen spreken 250 orthodoxe christenen zich uit tegen onder andere homofilie en transgenders. Het college acht een statement van de burgemeester in een nieuwjaarstoespraak afdoende.

Het is niet de eerste keer dat verantwoordelijk wethouder Becht blundert rondom tolerantie naar homofilie en transgenders. Op comingoutday stelde de D’66 wethouder, dat het een “beperking is.” Volgens zijn eigen zeggen was dit een verspreking.