Gineke op zoek naar de man van wie ze een foto maakte met sinterklaas

Al een aantal jaar lang is Gineke van Kesteren op zoek naar de man van wie ze een foto maakte met sinterklaas. Het enige wat Gineke van hem weet is dat hij Martin de Krijger heet en dat hij met de trein naar Woerden kwam.

Sinterklaas

Jaren geleden kwam Gineke in contact met een oudere man die nog in sinterklaas geloofde. Vanaf augustus begon hij met bellen naar slagerij om meer te weten te komen over sinterklaas.

“Hij dacht dat ik het allemaal wist omdat ik toen natuurlijk nog voorzitter was. Op een gegeven moment ging hij mij ook vragen stellen over het sinterklaasjournaal dus ben ik dat ook maar gaan kijken zodat ik antwoord kon geven op zijn vragen.”

Op de foto

Martin kwam ook ieder jaar naar Woerden om samen met Gineke naar de intocht te gaan. Een van zijn grote wensen was om samen met sinterklaas, de hoofdpiet, het grote boek en het liefst ook nog met de burgemeester op de foto te gaan. Gineke deed haar best om dit voor elkaar te krijgen.

“Gelukkig heb ik dat kunnen regelen. Iedereen werkte mee. Daar was ik blij mee want ik dacht ik moet er na zoveel jaar eigenlijk een keer vanaf. Misschien houdt hij dan wel op met bellen.”

Zoektocht

De foto is inmiddels gemaakt maar Martin is hem nooit komen ophalen. Gineke hoopt na al die jaren Martin alsnog de foto te kunnen geven.

“Wie kan mij helpen om deze meneer te vinden. Ik heb die foto al een paar jaar in mijn bezit en ik heb hem ooit beloofd dat ik hem aan Martin zou geven. Hij zou hem op komen halen maar hij is hem nooit op komen halen. Het enige dat ik van hem weet is dat hij Martin de Krijger heet, dat hij met de trein naar Woerden kwam en sinterklaas zijn beste vriend is.

Help Gineke met het vinden van Martin door dit bericht te delen. Mocht je Martin kennen of meer van hem weten kun je contact op nemen met Woerden.TV via redactie@woerden.tv