Graskaasdag 2016

Graskaasdag 2016

Op de eerste zaterdag van juni is traditiegetrouw weer de graskaasdag van Woerden gehouden. De grote kaas van ongeveer 125 kilo ging op voor de veiling.

Afgelopen jaar wist de gemeente Woerden de veiling te winnen. Dit jaar deden ze weer mee in de strijd der handelaren. Als eerste werd een kleine graskaas geveild. Na de biedingen kon mevrouw van Drie zich de gelukkige eigenaresse noemen van de kaas. Voor €600,- werd de kaas verkocht.

Daarna was het tijd voor de veiling van de grote kaas. De opbrengst van de veiling ging dit jaar naar ‘Kaas en koffie’, Voedselbank Woerden en Heifer. De handelaren en ondernemers uit Woerden en omgeving boden stevig tegen elkaar op. Soms was er een kleine stilte in de biedingen en soms een stormvloed aan biedingsbordjes. De uiteindelijke winnaar van de bieding was het Van der Well-IJf fonds. Zij zijn voor een bedrag van €23.000,- de trotse eigenaar van de kaas geworden. Ze hebben aangegeven de kaas, na een jaar rijpen, te zullen verdelen onder de mantelzorgers die in Woerden actief zijn.

Foto’s: Frank van den Helder