Groene Hart niet meer heilig voor vastgelopen woningmarkt

Groene Hart niet meer heilig voor vastgelopen woningmarkt

Het Groene Hart is mogelijk niet meer heilig als het gaat om het oplossen van het woningtekort. Dat stelt Aegon die de problemen om de woningmarkt wil oplossen met een ‘Deltaplan’, in De Telegraaf

“Wij zien het percentage startersleningen in de Randstad drastisch dalen”, zegt Maarten Edixhoven, de topman van Aegon Nederland, in de Telegraaf. Om de huizencrisis op te lossen moet er wat hem betreft ook in het Groene Hart worden gebouwd.

Voor het eerst slaan nu ook grote financiers alarm. Aegon claimt dat Nederland 80.000 woningen per jaar moet bijbouwen en dat 12 jaar lang. Om dat te realiseren is een ’deltaplan’ nodig, in samenwerking met de overheid.

Woningproblemen onderdeel verkiezingen

Het tekort aan woningen in Woerden is een belangrijk punt tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens het lijsttrekkersdebat en het ondernemersdebat wordt uitgebreid stilgestaan bij het woningtekort en de groei van Woerden ten koste van het Groene Hart.

In december 2017 werd bekend dat er in de gemeente Woerden te weinig nieuwe woningen zijn gebouwd. Het uiteindelijke aantal opgeleverde huizen bedraagt 91. In de woonvisie voor 2017 werd gesproken over 276 nieuwe woningen. In de dorpen is het nog slechter gesteld. In Kamerik werden er 4 huizen gebouwd. In Harmelen en Zegveld nul.

Foto: Mark van der Wel