Hardlopen voor het goede doel

Op zaterdag 1 april organiseert de 24-jarige Bart Bremmer Rondje Zegveld. Met het evenement wil Bart aandacht vragen voor de marathon die hij gaat lopen in Uganda.

Bart wil met Rondje Zegveld zoveel mogelijk geld ophalen voor Compassion, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Deze kinderen leven in armoede en dat heeft effect op hun ontwikkeling. Compassion wilt deze kinderen kansen bieden zodat ze weer normaal kind kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen.

Het bedrag dat Bart voor Compassion wilt ophalen is €10.000,-.

Afstanden, tijd en kosten

Tijdens Rondje Zegveld kunnen de deelnemers verschillende afstanden afleggen: een route van 1,5, 5 of 10 kilometer. De route van 1,5 kilometer is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar en start om 13:30 uur. De deelname is voor de kinderen gratis. De 5  km start om 14.00 uur en kost €3,00 euro. En voor de sportievelingen is er een route van 10 km. Deze start om 14.10 uur en kost €5,00.

De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan Compassion.

Uganda

In mei vertrekt Bart naar Uganda voor een marathon.
“Zelf had ik het idee ik ga een keer een marathon lopen. Toen dacht ik, ik kan hem wel in Rotterdam gaan lopen maar dat heeft niet zo heel veel zin, dan help je eigenlijk niemand. En daarom wilde ik naar Uganda gaan.”
Ook gaat Bart in Uganda zijn sponsor kindje ontmoeten.