Harmelen binnenkort op tv in de VS, Japan en Rusland

Harmelen is binnenkort te zien op de buitenlandse televisie. Er is namelijk wereldwijde belangstelling voor de RTL-4 serie De 12 van Oldenheim waar Harmelen de hoofdrol in speelt. De dramaserie is verkocht aan de Verenigde Staten, Japan en Rusland. Dat meldt de Televiezier op haar website.

De 12 van Oldenheim

De dramaserie speelt zich af in het oer-Hollandse dorpje Oldenheim waar het wantrouwen groeit wanneer de inwoners worden geconfronteerd met een reeks mysterieuze verdwijningen.

Wanneer de zestienjarige Nine tijdens een zomerse nacht plots weg is, slaat de paniek toe. Haar fiets ligt in de sloot, maar van de tiener ontbreekt elk spoor. Kort daarna verdwijnt de tweede inwoner van Oldenheim. Is dit toeval of is er iets anders aan de hand? Kijk de spannende serie en kom erachten.

Over de grens

Na een goede vertoning op Videoland en later op RTL-4 gaat de serie nu naar het buitenland.

In de Verenigde Staten wordt de serie uitgezonden onder de naam The Oldenheim Twelve bij de grootste streamingsdienst van Noord-Amerika Acorn TV. In Japan bij Wowow en in Rusland bij Showjet en IVI.RU.

In Nederland trok de serie gemiddeld 1,2 miljoen kijkers.

Vervolg niet in Harmelen

Voor liefhebbers van de Nederlandse serie is er goed nieuws. De serie krijgt in 2019 een tweede seizoen. Maar waarschijnlijk zien we harmelen niet terug in deze serie. Waar de serie dit keer opgenomen gaat worden is nog niet bekend.

De afzonderlijke seizoenen vormen samen wel een geheel “in sfeer, toon, spanning, thematiek en visuele stijl”, aldus RTL. De scripts komen weer van de hand van Lex Passchier en Martin van Steijn. Anne van der Linden keert terug als regisseur.

Video/foto: Videoland