Harmelense speelgoedwinkel Van Rooijen sluit deuren

Harmelense speelgoedwinkel Van Rooijen sluit deuren

Na ruim 45 jaar heeft Van Rooijen Speelgoed, voorheen Boekhandel van Rooijen, aangekondigd per 31 december 2017 de deuren te gaan sluiten. De winkel aan de Dorpsstraat te Harmelen opende haar deuren in 1970, maar na vele mooie jaren is het voor Pim en Nel van Rooijen tijd om het wat rustiger aan te gaan doen. Zoon Thijs van Rooijen is 11 jaar geleden de webwinkel ThysToys.nl gestart vanuit de winkel aan de Dorpsstraat, die is zo explosief gegroeid dat het aanhouden van de dorpswinkel daar niet meer bij past.

“Wij richten ons liever op de online strategie vanuit onze grote vestiging in Woerden. Het spookte al langer door mijn hoofd om de winkel in Harmelen te sluiten, maar ik heb hiermee gewacht totdat mijn ouders er aan toe waren. Het is toch altijd hun lust en leven geweest. Het is nu tijd voor mijn ouders om meer van het leven te genieten. Dit kan niet zolang ze boven de winkel wonen, want dan is loslaten heel moeilijk”, aldus Thijs. Helemaal stilzitten kunnen Pim en Nel niet, zij zullen voorlopig nog betrokken blijven bijThysToys.nl. Nel: “De verplichting is er vanaf, ik kan nu werken wanneer het mij uitkomt.” Pim: “Ik blijf gewoon mijn dingen doen die ik al deed, jullie zullen mij gewoon in de ThysToys-bus zien blijven rijden.”

Wat gaat er precies gebeuren met het personeel en het assortiment?
Het team uit Harmelen zal zich gezellig bij het team in Woerden aansluiten, daar hebben we ze hard nodig en daarbij, we willen ze niet missen! Het speelgoed verhuizen wij naar het magazijn in Woerden en zal gewoon te koop blijven via de website ThysToys.nl. Speciaal voor de inwoners uit Harmelen zullen wij (na 8 januari 2018) dezelfde dag gratis thuisbezorgen, indien op voorraad en besteld voor 12uur.