Herboren VEP klopt Kamerik

In en tegen Kamerik revancheerde VEP zich voor het zwakke optreden van een week eerder tegen Linschoten. De wil om te winnen was aanwezig. Er werd niet negentig minuten goed gevoetbald, maar dat compenseerden de zwart-witten met inzet en (deze keer) karakter.

In de redelijk gelijk opgaande eerste helft opende Kamerik na een half uur de score via Jelle Das: 1-0. Twee minuten later lag de gelijkmaker achter doelman Robert de Wit dankzij een knappe schuiver van Joost Brugman: 1-1.

Na de pauze ging het er feller aan toe. VEP kreeg meer grip op het duel omdat het de meeste persoonlijke duels ging winnen. Bovendien waren vrijwel alle ‘tweede ballen’ voor de bezoekers. Uit een hoekschop zette Stan Daalhuizen vier minuten na de rust VEP op voorsprong: 1-2. Kamerik beet feller van zich af. VEP liet zich niet afbluffen, maar kwam goed weg toen Das de bal tegen de onderkant van de kruising knalde. In de 56e minuut belandde de bal via een vrije trap en het hoofd van Brugman in het doel van Kamerik: 1-3. Waarmee de wedstrijd was beslist. Kamerik probeerde het wel, maar bleef onmachtig tegen een verbeten VEP dat kost wat kost de