Het favoriete kunstwerk van Bernhard Drost

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling daar voorbij maar op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voor bij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Bernhard Drost.

Bernhard is directeur van FermWerk, een organisatie die mensen laat re-integreren op de arbeidsmarkt. Ook is hij betrokken bij initiatieven als De Verbinding, een stichting die mensen stimuleert om meer met elkaar in contact te komen. Zijn favoriete kunstwerk is de Guitar Man van Herman Brood.

Het favoriete kunstwerk van Bernhard (Foto: Alex de Kuijper)

Herman Brood werd op 5 november 1946 geboren in Zwolle. Van jongs af aan was tekenen voor hem een manier om zijn fantasie te uiten. Hij was bekend als muzikant maar werd eind jaren ’80 ook steeds meer gewaardeerd als kunstenaar. Hij maakte schilderijen, zeefdrukken en litho’s met dikke lijnen en felle, primaire kleuren. Het schilderij Guitar Man schilderde Brood in de laatste periode van zijn leven. Bernhard: “Hij heeft het werk dubbel gesigneerd, wat hij alleen deed als hij er heel trots op was.”

Volgende week laten we het lievelingskunstwerk van Pike Uittenbogaard

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.