Het favoriete kunstwerk van Corinna Mitrovitch

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling daar voorbij maar op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voor bij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Corinna Mitrovitch.

Corinna is beleidsambtenaar bij de politie en moeder van twee kinderen. Ondanks haar drukke leven nam Corinna een aantal jaren geleden het initiatief om een dorpshuis in Harmelen op te richten. Haar favoriete kunstwerk is Gezicht op Callantsoog van Helmut Ziegner.

Het favoriete kunstwerk van Corina (Foto: Alex de Kuijper)

Helmut Ziegner werd geboren in Halle an der Saale, in het voormalige Oost-Duitsland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam hij deel aan het verzet, waardoor hij in 1944 werd aangehouden door de Gestapo. Hij overleefde de oorlog en ging studeren aan de kunstacademie in Halle. Hij ontwikkelde zich tot cabaretier, tekstschrijver en kunstenaar en nam deel aan diverse exposities. In 1980 verhuisde Ziegner met zijn vrouw naar Den Helder, wegens zijn liefde voor het Noord-Hollandse landschap. Daar vormden de kust, zeevaart en vuurtorens een grote inspiratiebron voor hem.

Volgende week laten we het lievelingskunstwerk van Joost Schelling.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.