Het favoriete kunstwerk van David Verweij

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van David Verweij.

David is eigenaar van Verweij Houttechniek. Zijn favoriete kunstwerk is Groot Algemeen Molen Boek van Johannis van Zyl en Jan Schenk.

Het favoriete kunstwerk van David (Foto: Alex de Kuijper)

Het Groot Algemeen Moolen Boek uit 1734 bevat beschrijvingen en bouwtekeningen van verschillende Hollandse molens. Johannis van Zyl en Jan Schenk voegden fraaie tekeningen toe van complete molens en bijzondere details. Het boek was in het bezit van David’s opa en daarom is het hem heel dierbaar. “Mijn opa begon als molenbouwer en was gek van tekeningen en constructies. Zijn timmerwerkplaats is uitgegroeid tot het bedrijf wat het nu is. We hebben veel aan hem te danken en het is in de familie een stilzwijgende afspraak dat het boek wordt bewaard en doorgegeven.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht hij ook een buurtgenoot kiezen die in zijn ogen belangrijk is voor Woerden. Hij nomineerde  Erick Versloot, predikant van de Protestantse Gemeente Mijdrecht. Zijn verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.