Het favoriete kunstwerk van Gineke van Kesteren

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Gineke van Kesteren.

Gineke runt Keurslager van Kesteren in Woerden. Haar favoriete kunstwerk is de Jonge hond van Luuk de Rooij.

Het favoriete kunstwerk van Gineke (Foto: Alex de Kuijper)

Dit schilderij is gemaakt door Luuk de Rooij, een bewoner van het Thomashuis in Zegveld. Luuk heeft een verstandelijke beperking en maakt kunstwerken bij Atelier de Schuur. Ieder jaar verkopen de bewoners hun kunstwerken op de Woerdense Koeiemart. Een dag van tevoren worden de kunstwerken al bij de slagerij van Gineke afgegeven waar ze uitgestald worden. Gineke: “Dat doen we al een aantal jaar zodat ze wat langer in de spotlights staan en de klanten ze alvast kunnen bekijken”.

Naast het gekozen kunstwerk mocht zij ook een buurtgenoot kiezen die in haar ogen belangrijk is voor Woerden. Ze nomineerde Beja Spruit. Haar verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.