Het favoriete kunstwerk van Helga Huisjes

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Helga Huisjes.

Helga is muzikant, muziekdocent en de stadsdichter van Woerden. Haar favoriete kunstwerken zijn Bloesem aan de waterkant van Piet Huisjes en het VOC Retourschip Batavia.

Het favoriete kunstwerk van Helga (Foto: Alex de Kuijper)
Het favoriete kunstwerk van Helga (Foto: Alex de Kuijper)

Helga’s vader Piet Huisjes was een zeeman en piloot die in zijn vrije tijd graag creatief bezig was. Hij schilderde en maakte ook ijzerwerkjes zoals dit zeilschip. “Maar,” zegt Helga, “binnen de familie vinden wij het schilderij met de bloesem toch wel het mooiste kunstwerk dat hij ooit heeft gemaakt.” Het is geïnspireerd op een werk van kunstenaar Arie Zwart. Piet heeft het verdiend dat zijn werk nu in het Stadsmuseum hangt, vindt Helga. “In mijn ogen was mijn vader een echte kunstenaar.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht zij ook een buurtgenoot kiezen die in haar ogen belangrijk is voor Woerden. Ze nomineerde Corinna Mitrovitch, beleidsambtenaar bij de politie en moeder van twee kinderen. Ondanks haar drukke leven nam Corinna een aantal jaren geleden het initiatief om een dorpshuis in Harmelen op te richten. Haar verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.