Het favoriete kunstwerk van Joost Schelling

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Joost Schelling.

Joost is als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kruiskerk in Woerden. Zijn favoriete kunstwerk is Een nieuw begin van Nele Nederlof-Walschot.
Het favoriete kunstwerk van Joost (Foto: Alex de Kuijper)
Nele Walschot maakte dit werk speciaal voor Joost bij zijn afscheid als predikant in Sliedrecht. Nele’s gevoel voor verbeelding heeft Joost altijd gewaardeerd: “Het protestantisme is wat meer op het woord georiënteerd, maar ik vind verbeelding juist erg belangrijk. Dit geeft mensen namelijk de mogelijkheid om hun leven te relateren aan een verhaal.”
Naast het gekozen kunstwerk mocht hij ook een buurtgenoot kiezen die in zijn ogen belangrijk is voor Woerden. Hij nomineerde Aart Sliedrecht, fotograaf en actief lid van de Kruiskerk. Zijn verhaal lees je vrijdag.
Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.